- IORDANIA - ISRAEL -

IORDANIA – ISRAEL
Culorile desertului si Aqaba
PERIOADA: 07.06 - 14.06.2016
TEL AVIV – MUNTELE NEBO – MADABA - AMMAN – PETRA – WADI RUM – AQABA – JERASH – NAZARETH – CAANA GALILEI – TIBERIAS  – BETHLEHEM – IERUSALIM
ZBOR DIRECT DIN CLUJ-NAPOCA CU COMPANIA WIZZAIR!
 
ZIUA 1 (07.06, marti):  CLUJ-NAPOCA – TEL AVIV – NEBO – MADABA - AMMAN
 Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:00 pe Aeroportul Intenational Avram Iancu din Cluj-Napoca  pentru imbarcare pe cursa WIZZAIR Cluj-Napoca - Tel Aviv. Decolare din Cluj-Napoca la ora 06:00 si sosire in Tel Aviv - aeroportul Ben Gurion la ora 09:00. Continuam drumul spre Iordania traversand granita peste podul Allenby. Ne indreptam apoi spre Muntele Nebo (800m) de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. In drumul nostru spre Amman vom face o oprire la Madaba, loc cu o incarcatura emotionala deosebita -  musulmani si crestini se roaga deopotriva aici, in doua lacasuri de cult situate unul langa celalalt. Vom vizita biserica ortodoxa greceasca si mozaicul datand din secolul VI reprezentand harta Ierusalimului si a Tarii Sfinte Cina si cazare la hotel categoria ”turist” in Amman.
ZIUA 2 (08.06, miercuri) PETRA - AQABA
Mic dejun. Deplasare cu autocarul la Petra (cca.3h30min). Astazi vom vizita extraordinara capitala a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 în randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne si reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei. Vom admira defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri în special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul (pentru vizita Petra se recomanda incaltaminte comoda de mers pe jos - cca.5km). Continuam drumul  nostru spre Aqaba. Cina si cazare la hotel categoria “turist” in Aqaba.
ZIUA 3 (09.06, joi) AQABA – WADI RUM – AMMAN
Mic dejun. Timp liber in Aqaba pana la pranz unde ne vom bucura de plaja, odihna, activitati nautice sau cumparaturi in minunata statiune de pe litoralul Marii Rosii.  Parasim Aqaba, iar dupa un drum de aproximativ 45 min vom ajunge la Wadi Rum, desert impresionant format din nisipuri albe si roz, vai preistorice si monoliti de piatra cu aspect selenar, fost teritoriu al beduinilor in trecut. In acest loc, in anul 1917,  generalul britanic T.E. Lawrence si printul Faisal bin Hussein si-au stabilit cartierul general in timpul Razboiului Arab impotriva Imperiului Otoman si tot aici, cativa ani mai tarziu, regizorul David Lean a filmat o parte din celebra pelicula Lawrence al Arabiei. Ne vom imbarca in jeepuri 4X4 pentru o incursiune memorabila in acest loc fascinant si salbatic in care pare ca timpul a stat in loc. Vom continua drumul spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei. Cina si cazare la hotel categoría ”turist” in Amman.
ZIUA 4 (10.06, vineri) AMMAN - JERASH - AMMAN
Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur al capitalei Iordaniei – Amman, oras energic, animat, care a cunoscut in ultimii ani una din cele mai spectaculoase dezvoltari intre orasele Orientului Mijlociu. Amman este una din cele mai vechi asezari din lume locuite permanent, cu o istorie ce depaseste 9 milenii. A fost cucerit pe rand de asirieni, persani sau romani, fiecare lasandu-si amprenta in peisajul de astazi al metropolei. Vom admira din exterior cateva dintre obiectivele principale ale orasului -  Moscheea Regelui Abdullah, Moscheea Regelui Hussein, amfiteatrul roman cu o capacítate de 6000 de locuri, dealul Citadelei, fantana nimfelor, completand turul orasului cu o plimbare pe stradutele sale aglomerate pentru a savura spectacolul vietii de zi cu zi a orasului. Vizitam Jerash (anticul Gerasa), important oras in perioada romana cu strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate pana in zilele noastre. Vizitam vechiul oras cu impunatoarea sa poarta de intrare (Arcul lui Hadrian),  Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo - strada in linie dreapta marginita de peste 200 de coloane in stil doric si ionic. Cina si cazare la hotel categoría “turist” in Amman.
ZIUA 5 (11.06, sambata) AMMAN – NAZARETH – CAANA GALILEI – TIBERIAS
Mic dejun. Ne indreptam spre podul Sheikh Hussein pentru a traversa granita in Israel si vizitam Nazareth, orasul copilariei lui Iisus si Bisericia Catolice Buna Vestire. Biserica a fost pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Ne indreptam spre Cana-Galileii. Vizitarea bisericii unde a avut loc prima minune a Domnului, transformarea apei in vin. Continuam spre orasul Tiberias situat la Marea Galileii. Cina si cazare la hotel categoria “turist” in Bethlehem
ZIUA 6 (12.06, duminica) BETHLEHEM
Mic dejun. Ziua incepe cu  vizitarea Bisericii Ortodoxa a Nativitatii si Cripta unde Dumnezeu S-a facut Om pentru mantuirea noastra (aici se afla o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “Aparatoarea Bethlehemului”), dar si Grota Laptelui si  Campul Pastorilor, locul unde innoptau pastorii in ziua nasterii Domnului Isus Hristos. Ein Karem – patria Sf. Ioan Botezatorul. Cina si cazare la hotel categoria “turist” in Bethlehem.
ZIUA 7 (13.06, luni) IERUSALIM – CARTIERUL MUSULMAN – CARTIERUL CRESTIN – CARTIERUL EVREISC - VIA DOLOROSA - MUNTELE MASLINILOR
Mic dejun. Ne indreptam catre Ierusalim, intrand in Cetate prin poarta Sf. Stefan. Urmeaza o calatorie emotionanta si fara precedent - parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa, cu cele 14 statii in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte. Deplasare cu autocarul spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea  Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vizita in zona sitului arheologic ”Cardo” si la Zidul Plangerii. Cina si cazare la hotel categoria “turist” in Bethlehem.
ZIUA 8 (14.06, marti) TEL AVIV – CLUJ-NAPOCA
Mic dejun (la pachet). Transfer spre Aeroportul International ”Ben Gurion” Tel Aviv, pentru formalitatile de plecare. Imbarcare pe cursa WIZZAIR cu decolare la ora 09:50 si sosire in Cluj-Napoca la ora 13:00.
 
PRET/persoana: 599 EURO (loc in camera dubla)
 589 EURO (loc in camera tripla)                            
Supliment camera single:  190 EURO
 
SERVICII INCLUSE:
 • Transport cu avionul Cluj-Napoca - Tel Aviv – Cluj-Napoca cu compania WIZZAIR;
 • 1 bagaj de mana mic (42 X 32 X 25 cm)
 • 7 nopti cazare cu demipensiune (bufet suedez) la hoteluri categoria “turist” (echivalent 3*-3*superior): 3 nopti in Amman, 1 noapte in Aqaba, 3 nopti in Bethlehem; 
 • transport autocar modern (aer conditionat);
 • intrari la obiectivele turistice din Israel si Iordania mentionate in program;
 • asistenta pe aeroportul din Tel Aviv la sosire si la plecare;
 • ghizi locali vorbitori de limba romana, la principalele obiective in Bethlehem si Ierusalim;
 • insotitor roman de grup.
          NU SUNT INCLUSE:    
 • taxele de aeroport: 160 EURO/persoana (obligatoriu, se achita la agentie), pot suferi modificari;
 • bagaj de cala: 23 kg – 90 EURO/persoana sau 32 kg – 112 EURO/persoana (optional, se achita la agentie);
 • taxa intrare/iesire Iordania: 60 EURO/persoana (obligatoriu, se achita la agentie);
 • biletele de intrare la Petra: 67 EURO/persoana  (optional, se achita la fata locului);
 • “tips” (bacsisurile): 35 EURO/persoana (pentru ghizii locali, soferi, hoteluri si restaurante, care se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale prin insotitorul de grup);
 • bauturi, mese optionale sau alte intrari care nu sunt incluse in program;
 • asigurare medicala si asigurare storno.
 
       GRUP MINIM: 24 PERSOANE
              Supliment grup 20- 23 persoane: 80 EURO/persoana.
              Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu                     pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ORAR DE ZBOR (ore locale), poate suferi modificari:
CLUJ-NAPOCA 06:00 – TEL AVIV 09:00
TEL AVIV 09:50 – CLUJ-NAPOCA  13:00
 
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI:.
- pasaport simplu valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii (este necesara o copie la momentul inscrierii). NU se accepta pasapoarte temporare.
 
TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE: Cu 30 zile inainte de data plecarii.
Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
NOTA: Autoritatile israeline isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Touroperatorul nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra  oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
 
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
 • 20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
 
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii
Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol este un tour-operator german, care impune conditii speciale de anulare.
 
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
 
TRANSFERURI  la/de la aeroportul Cluj-Napoca (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
 
din Gherla, Turda: 15 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors
din Ludus, Aiud, Huedin: 20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors
din Targu Mures, Teius, Iernut: 25 euro/adult/dus-intors si 15 euro/copil 2-12 ani/dus-intors
din Alba, Zalau, Beclean: 30 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors
din Bistrita, Medias: 35 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors
din Sibiu: 40 EURO/adult /dus-intors si 25 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors
din Deva: 45 EURO/adult /dus-intors si 25 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors
 
OBSERVATII:
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 • Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
 • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia touroperatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local
 • Oferta a fost  calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna octombrie 2015; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful.
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
 • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita de oficialitatile de resort, conform standardelor proprii.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
© Copyright alitravel.ro 2015. Toate drepturile rezervate