- Bali -

Bali este cea mai populară insulă din Indonezia, fiind una dintre cele mai atractive destinații turistice din lume, datorită surselor variate de divertisment, ce includ: surfing, scufundări, pescuit, excursii în junglă, turism cultural, yoga, masaj balinez etc.

Aflată în emisfera sudică, în zona tropicală, între insulele Java, Sumatra și Lombok, Bali atrage peste 4 milioane de turiști anual, datorită climei calde și a nenumăratelor posibilități de a petrece o vacanță de vis.

Insula Zeilor este un ținut al discrepanțelor, un melanj între modern și tradițional, între opulență și sărăcie.

Denumita “Dimineata lumii”, aceasta insula plina de mister si povestiri magice este una dintre cele mai populare destinatii turistice. Bali este insula celor 1000 de temple si considerat tinutul Domnului. Modul de viata traditional in Bali a fost dintotdeauna legat de credinta religioasa. 
Bali este cu siguranta o insula paradisiaca. 
Se stie ca Bali a fost populata inca din vremurile preistorice, dar dovada reala este data de cele mai vechi unelte din piatra sau vasele din ceramica de la Cekik, datand de 3000 de ani. S-au mai gasit si alte piese indicand epoca bronzului in Bali si datand din anul 300 I.Ch. Bali a trecut printr-o perioada in care indienii au adus religia hindusa, dar o istorie scrisa despre aceasta perioada apare doar in secolul al IX-lea, sub forma unor inscriptii Brahmi in piatra. 

Datorită reliefului variat, Bali este o insulă cu plaje extrem de diferite, fiecare având farmecul ei. În nord sunt cele cu nisip negru, potrivite pentru pasionații de scufundări, cele mai cunoscute fiind Lovina și Amed, iar în sud sunt cele cu nisip fin și auriu, (Nusa Dua). În vest predomină plajele întinse, turistice, cu nisip fin și gri (Kuta, Seminyak, Legian, Jimbaran), potrivite pentru a lua cursuri de surf, iar în est, care este o zonă mai liniștită, sunt plaje cu nisip auriu (Sanur). În sud-estul insulei se găsește plaja mea preferată din Bali, Dreamland Beach, având tot ce imi doresc: apă albastră, nisip fin și alb, stânci pe alocuri, vegetație luxuriantă.

 

BaliBaliBaliBaliBaliBaliBaliBaliBaliBaliBaliBali
© Copyright alitravel.ro 2015. Toate drepturile rezervate