- Obiective turistice -

 

Cuba

Cea mai mare Insulă a Caraibelor, oferă amintiri de neuitat prin marea cristalină, cerul senin, soarele scânteietor, stâncile de corali, golfurile pitoreşti şi prin temperamentul vesel şi prietenos al cubanezilor. Singurul zgomot care poate întrerupe tăcerea oraşului este ritmul muzicii cha-cha-cha.

Liniştea împrejurimilor şi calmul mării asigură odihnă totală pentru amatorii de plimbări şi de înot. Atracţiile Cubei de azi au fost descoperite la începutul secolului XX de către primii turişti americani: bijuterii arhitecturale, palate minunate, catedrale, monumente.Vă invităm să descoperiţi şi Dumneavoastră miracolele arhitecturii coloniale, să înotaţi şi să faceţi plajă în toiul iernii şi să fumaţi un trabuc la umbra unui palmier.

Oraşe, locuri de vizitat

Havana

este capitala legendară a insulei, cu case şi vile coloniale şi hoteluri elegante. În muzee se pot admira vestigiile

din era coloniştilor precum şi cele din secolul al XX-lea.

Varadero

Esta Mecca turismului din zona Caraibelor, situat pe Peninsula Hicacos, la 140 km de Havana, înconjurat de

păduri tropicale, rezervaţii naturale şi de plajă cu nisip alb. Zona turistică se află de-a lungul coastei, în oraş se află numai câteva hoteluri.

Trinidad

Oraşul este înconjurat de munţi şi de plajă cu nisip alb, centrul vechi al oraşului păstrează stilul baroc şi

neolasic. De la sfârşitul anilor 80 face parte din patrimoniul Unesco.

 

 

Condiţii de intrare în ţară: este nevoie de viză turistică care se poate obţine prin intermediul agenţiei noastre; este obligatorie prezentarea paşaportului valabil cel puţin 6 luni din momentul intrării în ţară. La ieşirea din ţară se percepe o taxă de aproximativ 25 USD. Pe lângă restricţiile obişnuite, oficialităţile cubaneze efectuează un control riguros asupra alimentelor introduse în ţară. În  vederea prevenirii infecţiilor de natură animală sau vegetală este interzisă introducerea în ţară a preparatelor din carne, a fructelor şi legumelor, seminţelor vegetale

(excepţie fac conservele). Se poate scoate din ţară fără taxe vamale: 23 de trabucuri, 5 sticle de bături alcoolice. Avem rugămintea să păstraţi bonul de cumpărare.

Moneda naţională: Peso cubanez, subdiviziunea este centavos: 1CUB= 100 centavos. Introducerea/scoaterea din ţară a monedei naţionale este strict interzisă. Utilizarea peso-ului este limitată deoarece se aşteaptă ca turiştii să plătească cu valută (nu este recomandat folosirea USD). Nu sunt acceptate cărţile de credit emise de băncile americane (CITI, DINER'S, AMEX, etc). Înainte  de  cumpărături să vă interesaţi în ce monedă sunt trecute preţurile: în moneda naţională sau în peso convertibil.

Fus orar: ora României -5 ore.

Sănătate:  vaccinarea  nu  este  obligatorie,  dar  unele  vaccinuri  sunt  recomandate  (informaţii  la  Centrul Internaţional de  Vaccinare). Apa de la robinet nu este potabilă. Se poate achiziţiona apă îmbuteliată de la magazine. Din cauza temperaturilor  ridicate se recomandă consumul a 2,5-3 l de lichide pe zi. Totodată vă recomandăm să aveţi la Dvs o trusă medicală pentru  răceală, medicamente pentru stomac, loţiune de plajă, calmante, etc.

Bacşiş:  este  recomandat;  în  cazul  în  care  consideraţi  că  serviciile  hotelului  sau  a  restaurantului  au  fost excepţionale, 1 EURO este suficient pentru a vă arăta aprecierea.

Cumpărături: suveniruri, tutun, trabucuri. Nu este recomandată cumpărarea altor produse. Multe pieţe stau la dispoziţia turiştilor,  unde se pot cumpăra fructe sau legume. Sezonul de legume durează de la sfârşitul lunii octombrie până la mijlocul lunii mai. Preţurile în pieţe sunt în peso cubanez.

Electricitate: 110 V pe tot teritoriul ţării, sunt necesare adaptoare. La hotelurile de 4* 5* este de obicei curent de 220 V.

Telefon: numărul de apel al României este 00-40, numărul de apel pentru Cuba este 00 53. Reţelele mobile nu au acoperire peste tot.

Îmbrăcăminte: se recomandă îmbrăcăminte sportivă, lejeră, şapcă de baseball sau pălărie de paie, încălţăminte comodă. Autocarele, hotelurile, restaurantele sunt dotate cu aer condiţionat, de aceea vă recomandăm să aveţi la Dvs şi îmbrăcăminte mai caldă.

Mâncare/băutură: bucătăria cubaneză este un amestec de influenţă spaniolă şi africană. Cele mai des întâlnite mâncăruri sunt:  fasole  neagră cu orez, pui cu orez (arroz con pollo), diferite supe şi picadillo, preparată din carne de vită tocată şi orez. Cele mai renumite băuturi: berea cubaneză şi cocktailurile.

Sărbătoare: cubanezii sărbătoresc mult şi zgomotos. Pentru a nu vă deranja odihna, vă recomandăm să vă îmbinaţi în amosfera  de sărbătoare. Principalele sărbători: Ziua Revoluţiei  (26 iulie), Ziua Independenţei (1 ianuarie). În luna februarie se organizează Jornadas de la Cultura Camagneyana şi Festivalul Naţional de Jazz, aceasta din urmă o dată la doi ani; în aprilie la  Baracoa  se organizează Săptămâna  Culturală,  la Varadero Festivalul Instrumentelor Electroacustice, în iunie sau iulie  Festivalul Cultural Caraibean, în octombrie Festivalul de Muzică Modernă, în decembrie Festivalul de Film Latino-American. Carnavalele sunt organizate la Havana, Santiago şi Varadero (din anul 1990, durata acestora este prescurtată  sau nu sunt organizate deloc).

© Copyright alitravel.ro 2015. Toate drepturile rezervate