- Obiective turistice -

Abu Dhabi - cel mai bogat oraş din lume

 

Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite şi al doilea oraş ca mărime din stat după Dubai. În anul 2007, oraşul a primit titlul de Cel mai bogat oraş al lumii în topurile realizate de Forbes şi de CNN, aparând sub această titulatură de multe ori şi în următorii ani, în numerose publicaţii internaţionale. Nivelul de trai ridicat şi dezvoltarea rapidă a acestui oraş au la bază resursele petroliere ale zonei, una dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume!

 

Trecutul oraşului Abu Dhabi

 

Până să ajungă capitala Emiratelor şi centrul puterii familiei de emiri, aşa cum este astăzi, Abu Dhabi era un simplu sat, în care se creşteau căprioare, de unde şi numele ce înseamnă Tatăl Căprioarelor. Au urmat coloniile de beduini, care se opreau aici în traversarea deşertului, dar şi căutătorii de perle, care se îndreptau spre Golful Persic, cea mai bună zonă pentru descoperirea preţioaselor perle.

Secolul al XIX-lea a adus cu sine şi dominaţia britanică în India, care s-a extins şi asupra oraşului Abu Dhabi, acesta fiind un punct esenţial de menţinere a comerţului deschis în Golful Persic. După 1947, când britanicii s-au retras din India, Abu Dhabi a devenit principalul punct de interes, pentru că la acel moment se descopereau primele zăcăminte de ţiţei, care acum reprezintă o treime din rezerva mondială.

 

 

Arhitectura oraşului Abu Dhabi

Aşa cum spuneam, dezvoltarea oraşului, pe fondul descoperirii rezervei petroliere, a venit ca un boom pentruAbu Dhabi. Imediat au început să înflorească aici o sumedenie de afaceri de toate felurile, mai ales în zona centrală, care a devenit un amalgam de corporaţii, hoteluri, muzee, spitale, fabrici şi altele, toate constituite în clădiri de tip zgârie-nori.

 

Printre cele mai renumite super-clădiri ale oraşului Abu Dhabi putem număra Central Market Residential Tower, The Landmark, Sky Tower, Abu Dhabi Investment Authority Tower, Banca Naţională Abu Dhabi, Hotelul Hilton şi Etisalat, zgârie-nori în jurul cărora s-au conturat districtele financiare, administrative şi comerciale ale oraşului. Abu Dhabi Plan 2030 este planul de dezvoltare care susţine această mişcare şi care prevede construcţii masive în zona centrală, cu extindere spre periferiile dominate de suburbii şi de zone rezidenţiale.

Atracţii turistice în Abu Dhabi

Clădirile înalte, zgârie-norii şi celelalte forme de expansiune ale centrului oraşului sunt atracţiile turistice de la care trebuie să porneşti, însă nu sunt singurele. Abu Dhabi nu înseamnă numai petrol, finanţe şi comerţ, ci şi cultură arabă, religie şi tradiţie. Cel mai important simbol al acestora este Marea Moschee Sheikh Zayed, una dintre cele mai opulente şi mai interesante moschei din întreaga lume. Construcţia acesteia a început în anul 1996 şi, cu toate că încă nu este gata, moscheea are acum o capacitate de 41,000 de oameni şi poate fi vizitată zilnic.

 

Alte simboluri deosebite ale oraşului, dar şi locuri pe care trebuie să le incluzi pe lista de atracţii turistice demne de a fi vizitate se află atât în oraş, cât şi în apropierea acestuia. Palatul Emiratelor este punctul de început şi locul în care cultura arabă, bogăţia ei şi extravaganţa sunt mai mult decât impresionante. Pentru cei care pornesc în căutarea distracţiei Faleza Abu Dhabi, Parcul de distracţii Ferarri World şi Yas Waterworld sunt cele mai bune alegeri. În apropiere de oraş, mai poţi vizita şi Arabian Wildlife Park, Al Ain Zoo şi All Ain Oasis.

 

 

Abu Dhabi este aşadar un oraş în plină dezvoltare, pe care vei avea ocazia să-l vezi complet diferit de fiecare dată, pentru că peisajul urban se va umple treptat de cei mai impresionanţi zgârie-nori. Aş vrea şi eu să ajung acolo cât de curând, pentru că obiectivele turistice şi clădirile înalte sunt deosebite! Pe tine ce obiectiv turistic te-ar face să mergi acum în Abu Dhabi?

© Copyright alitravel.ro 2015. Toate drepturile rezervate