- Obiective turistice -

Dubai este cea mai populara destinatie turistica din Emiratele Arabe Unite si pe buna dreptate. Orasul se mandreste cu o multime de atractii unice in lume si cu obiective turistice care au reusit sa faca din Dubai un oras demn de remarcat pe harta turismului din Orientul Mijlociu.

Obiectivele turistice din Dubai se adreseaza tuturor categoriilor de turisti, de la cei care vaneaza reduceri prin magazine pana la cei care apreciaza cultura si istoria araba, de la cei care tanjesc dupa plajele cu nisip fin si pana la cei care admira arhitectura futurista care se remarca la tot pasul.

O calatorie in Dubai va poate purta pe un drum interesant in care veti avea ocazia sa descoperiti valentele vechi ale unei culturi milenare - asa cum poate ea fi descoperita spre exemplu in cartierul Bastakia sau printr-o plimbare pe langa Dubai Creek - sau va poate revela partea sa moderna si plina de vanitate. Dubai poate fi atat o destinatie pentru relaxare si lux dar poate fi in acelasi timp si un pelerinaj cultural si istoric care va poate oferi amintiri de neuitat. Obiectivele turistice din Dubai se adreseaza tuturor tipologiilor de turisti, de la cei care calatoresc cu familii cu mai multi copii pana la cupluri de indragostiti sau grupuri mari de tineri. Pentru toti, acest oras are atractii si obiective turistice care va vor ajuta sa nu va plictisiti nicio clipa in vacanta dumneavoastra in Dubai.

 

Dubai - Superlativul arab

Dubai este o destinatie turistica relativ noua comparativ cu orasele europene importante pe harta turismului mondial insa asta nu inseamna ca nu se bucura de un numar important de turisti. Pana la inceputul crizei economice din 2008, Dubai crestea in popularitate printre turistii din toata lumea intr-un ritm ce parea de neoprit. Odata cu stavila pusa de criza, ritmul de crestere a turismului din Dubai s-a mai domolit putin, insa orasul a continuat sa atraga foarte multi turisti din toata lumea si din Romania.

In esenta, Dubai este un oras desertic cu o infrastructura extraordinara si cu niste standarde extrem de libertine daca ne raportam la regiunea in care se afla. Aceste principale doua puncte forte si investitiile masive au facut ca in Dubai sa se poata gasi dotari extrem de cautate de turisti. Situat la numai cinci ore de zbor de Bucuresti (4 ore si 45 de minute cu un zbor direct al Tarom), Dubai ofera turistilor romani un prilej de vacanta exotica aflata la o distanta acceptabila.

Dubai are un climat sub-tropical in care verile sunt toride cu temperaturi ce trec in dese randuri de 40 de grade celsius. Toamna si primavara sunt si ele destul de calduroase, in aceste perioade temperaturile atingand in dese randuri 30-35 de grade. Plajele sunt printre cele mai atractive locuri din Dubai, locul unde apa marii atinge iarna si 25 de grade, iar vara ajunge pana la 35-40 de grade.

Ce motive sunt pentru a vizita Dubai

Dubai este o destinatie excelenta pentru shopping, pentru distractie, pentru plaja, pentru evenimente sportive si chiar pentru o serie de placeri mai mult sau mai putin nevinovate. Dubai este fara indoiala un oras al superlativelor, locul unde veti vedea si veti auzi la tot pasul despre "cel mai mare", "cel mai rapid", "cel mai inalt"... cel mai cel.

Plajele din Dubai sunt pentru multi dintre turisti unul dintre principalele motive de a vizita orasul. Posibilitatile in ceea ce priveste plajele si activitatile conexe sunt practic nenumarate in Dubai. Turistii pot face scufundari, sporturi acvatice sau se pot bucura pur si simplu de intinderile de plaja cu nisip fin care par nemarginite. Apa este mereu la o temperatura buna de scaldat insa este foarte sarata, ceea ce indreapta multi turisti spre piscinele de la hotelurile de lux ce se gasesc in Dubai.

Safari-ul este o alta activitate nelipsita din lista de activitati a multor turisti care ajung in Dubai. Pe atv-uri sau imbarcati in vehicule 4x4 speciale pentru safari, turistii se avanta in aceste excursii de explorare a nesfarsitelor intinderi de dune. De asemenea turistii pot chiar inchiria propriul vehicul 4x4 pentru o aventura in desertul arab. O alternativa interesanta la safariul prin desert cu o masina de teren o reprezinta o excursie cu balonul. Panorama dunelor de nisip la apus de soare poate fi echivalenta cu o serie de amintiri de neuitat.

Din 2014 nu mai este nevoie de viza obtinuta din tara, pentru turistii romani care vor sa intre in Dubai, ceea ce a usurat si mai mult formalitatile pentru a ajunge intr-un resort din acest emirat. Viza este inca necesara insa se poate obtine direct la vama, la coborarea din avion.

Dubai este un oras multinational. Aproape ca se poate spune ca arabii sunt in minoritate aici. Populatia orasului este formata din foarte multi expati, in Dubai fiind multi indieni, pakistanezi, filipinezi dar si europeni sau nord-americani.

In cele mai dese randuri veti ajunge in Dubai prin principala poarta de intrare in Orientul Mijlociu, Aeroportul International Dubai (DXB), principalul hub pentru compania locala Emirates si pentru compania low-cost FlyDubai. Desi enorm, acest aeroport este mereu aglomerat datorita afluentei de calatori care vin si pleaca din Dubai, acest oras agitat care prin investitii uriase si-a croit un loc de cinste intre orasele turistice ale lumii.

 

Burj Khalifa din Dubai

Fie ca o considerati o cladire absurda sau ca o catalogati drept o structura impresionanta, ceea ce nu poate fi negat este faptul ca Burj Khalifa este o realizare arhitectonica si inginereasca de toata frumusetea. Cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa a devenit inca inainte de inaugurare un adevarat simbol pentru orasul Dubai si astazi este una dintre cele mai importante atractii din oras.

Cea mai inalta cladire din lume pare ca atinge cerul la cei 828 de metri ai sai. Ca o comparatie interesanta care exemplifica foarte bine dimensiunile sale impozante, se poate spune ca turnul Burj Khalifa este de sapte ori mai inalt decat turnul Big Ben din Londra. Acest zgarie-nori din Dubai a fost inaugurat pe 4 ianuarie 2010 la numai sase ani de la inceperea lucrarilor. Nu mai putin de 13.000 de muncitori au lucrat zi si noapte, in anumite momente ale lucrarilor reusind chiar sa ridice si cate un etaj in trei zile. Cladirea a spulberat o multime de recorduri in materie de constructii, printre care titlul de cea mai inalta cladire, cea mai inalta structura, cel mai inalt spatiu de locuit sau cel mai mare numar de etaje.

 

Un fapt interesant este legat de fierul beton folosit la constructia acestui proiect extrem de intraznet. Au fost folosite nu mai putin de 31400 de tone de fier beton. Daca toate ranforsarile din otel ar fi fost puse cap la cap, ar fi masurat cat un sfert din distanta necesara pentru a inconjura toata planeta.

In acest adevarat Turn Babel al orasului Dubai se afla un amestesc de spatii de birouri si apartamente, insa cladirea gazduieste si Armani Hotel, primul hotel din intreaga lume care a fost dezvoltat si decorat de Giorgio Armani.

Numele turnului este dat de presedintele Emiratelor Arabe Unite si conducatorul emiratului Abu Dhabi. Se spune ca seicul Khalifa Bin Zayed a ajutat financiar emiratul Dubai si chiar a finantat finalizarea turnului, atunci cand Dubai a fost grav afectat de criza financiara, iar botezarea turnului in Burj Khalifa dupa ce multi ani a fost numit Burj Dubai, a venit ca un gest de multumire fata de conducatorul emiratului vecin.

Pentru turisti, principala atractie este puntea de observatie de la etajul 124 - "At the Top". Aceasta este situata la nu mai putin de 442 de metri deasupra solului si este un loc ideal pentru a privi de la inaltime alte atractii tursitice din Dubai. Vizitatorii ajung la puntea de observatie de la etajul 124 cu ajutorul unor lifturi care merg cu o viteza de 10 metri pe secunda. Burj Khalifa se mandreste si cu cel mai inalt lift aflat in folosinta oriunde in lume. Exista si posibilitatea de a urca la etajul 148, aceasta atractie fiind numita At the Top - Sky Experience. Puntea de observatie de aici este situata la 555 de metri, in aer liber, si este cea mai inalta punte de observatie din lume.

La etajul 122 exista un restaurant foarte exclusivist ce poarta numele de At.mosphere si care poate consititui chiar o atractie in sine, pentru cei care-si permit o masa aici. De asemenea Hotelul Armani care dispune de 160 de camere si apartamente in Burj Khalifa, ofera cazare de lux in inima acestui oras fascinant.

Pentru a vizita turnul este nevoie in general de rezervare, "At the Top" fiind una dintre cele mai vizitate atractii din Dubai. Aceasta rezervare se poate face online sau chiar la casa de bilete situata in Dubai Mall.

 

Fantana Dubai, cel mai stralucitor loc de pe Pamant

https://www.youtube.com/watch?v=MELNJRJMK-Q

Fantanile de pe Lacul Khalifa sunt o atractie turistica din Dubai care reprezinta perfect stilul orasului. Atunci cand spectacolul de muzica, apa si lumini este in desfasurare, pana si cei mai reticenti turisti se pot surprinde cu gura cascata. Fantanile din Dubai sunt cu atat mai impresionante cu cat orasul este situat practic in desert iar peisajul futurist din jur, construit de complexele de caladiri dominate de Burj Khalifa, adauga si el la grandoarea fantanilor.

Fantana Dubai - un spectacol de apa si lumini

Aflata pe lacul de langa celebrul turn cu acelasi nume, Burj Khalifa, lac ce are o suprafata de peste 120.000 de metri patrati, fantana Dubai propulseaza jeturi de apa la o inaltime de peste 150 de metri, echivalentul unei cladiri cu 50 de etaje. Fantana are o lungime de 275 de metri si cinci cercuri de dimensiuni diferite, dar si doua arcade centrale. A fost proiectata de acceasi firma care a realizat si Fantanile Bellagio din Las Vegas.

Spectacolele de la Fantana Dubai au loc zilnic si repertoriul include Sama Dubai, Baba Yetu, un cantec in Swahili care a castigat numeroase premii si cel care este prezentat si in filmuletul nostru; Shik Shak Shok, cel mai bine vandut cantec de dans din lumea araba; si o piesa a celebrului tenor Italian, Andrea Bocelli - Con te partiro.

Peste 6600 de lumini din cel mai modern sistem de iluminare incandescent pentru fantani si 25 de proiectoare color creaza un spectacol de lumini nemaivazut. Razele de lumina indreptate spre cer pot fi vazute de la peste 30 de km departare si se spune ca pot fi vazute si din spatial cosmic, facand din Fantana Dubai cel mai stralucitor loc din Orientul Mijlociu si posibil din intreaga lume.

 

Dubai Mall - Cel mai mare mall din lume

Daca pomenim de Orientul Mijlociu, shopping-ul nu este neaparat primul lucru care ne vine in minte insa toti turistii recunosc ca Dubai nu este tocmai o destinatie tipica pentru aceasta regiune.

Dubai Mall este locul care face shopping-ul distractiv si este atat de impresionant incat trebuie vazut cu proprii ochi ca sa nu para o fantasma. Cele patru etaje de la Dubai Mall gazduiesc mai mult de 1200 de magazine, inclusiv 57 de reprezentante ale unor producatori de pantofi, 27 de magazine de electronice si fotografie si 15 magazine de jucarii.

Printre marcile celebre care au reprezentante la Dubai Mall se numara Bloomingdales, Marks and Spencer, Galeriile Lafayette, Burberry, Louis Vuitton, Max Maram, Brunetti, Gucci, Fendi, Sketchers, Armani, Dolce and Gabbana sau Osh Kosh. Numarul mare de magazine poate parea coplesitor insa nu trebuie sa va temeti. Exista un ghid de 22 de pagini care va poate ajuta sa gasiti mai usor magazinele pe care le cautati. Ghidul include si harti la fiecarui etaj, ceea ce va face orientarea mult mai usoara.

La intrarea in imensul complex de shopping, cumparatorii sunt intampinati cu afise care subliniaza regulile pe care sunt rugati sa le respecte. Astfel turistii sunt invitati sa poarte haine care sa respecte rigorile culturii locale - hainele trebuie sa acopere umerii si genunchii si sunt rugati sa nu se sarute in public sau sa nu isi manifeste afectiunea prea evident.

Una dintre cele mai mari atractii ale Dubai Mall nu o reprezinta insa magazinele extrem de numeroase ci aquariumul care se gaseste chiar in cadrul complexului - acest aquarium este unul dintre cele mai mari din intreaga lume.

 

Emirates Towers din Dubai

Emirates Towers din Dubai este un complex format din doi zgarie-nori ce au inaltimi de 365 de metri si respectiv 309 metri. Acest complex a dominat Bulevardul Sheikh Zayed inainte de sosirea unui pretendent serios la titlul de obiectivul turistic principal din Dubai - Burj Khalifa.

Cele doua turnuri au destinatii diferite. Unul dintre ele este cladire de birouri, celalalt este ocupat de un hotel. Turnul ce gazduieste sedii de firme, este mai inalt decat cel care care este ocupat de Jumeirah Emirates Towers Hotel. Cu toate acestea, turnul mai inalt are 54 de etaje, cu doua mai putine decat turnul cu inaltimea mai mica. Acest lucru oarecum curios se datoreaza inaltimii individuale a etajelor care sunt mai inalte la cladirea de birouri decat la turnul ocupat de hotel.

 

Emirates Tower One, asa cum este numit turnul in care se afla sedii de firme, este unit de Emirates Tower Two printr-o punte pietonala unde exista o multime de magazine. Hotelul din Emirates Tower Two este unul dintre cele mai apreciate hoteluri de business din Orientul Mijlociu si ofera o serie de privelisti panoramice care ar taia respiratia si celor mai pretentiosi dintre turisti.

Cladirile au fost realizate de firma de arhitectura NORR, care a fost desemnata castigatoarea unei competitii internationale de design ce a fost lansata chiar de Seicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, Vice-Presedintele si Premierul Emiratelor Arabe Unite si in acelasi timp conducator al Dubaiului. El a fost si cel care a initiat proiectul. Printre organizatiile si companiile care isi au sediul in Emirates Towers se numara Cartier, Rolls Royce sau BMW. Desi dupa aparitia in peisaj a celei mai inalte cladiri din lume, Burj Khalifa, Emirates Tower One si-aa pierdut statutul de cea mai inalta cladire din Dubai, complexul Emirates Towers a continuat sa ramana un simbol care atrage turistii ce viziteaza orasul Dubai.

 

Marea Moschee din Dubai

Marea Moschee din Dubai este centrul vietii religioase din oras. Impresionanta prin simpla sa marime, Marea Moschee poate gazdui peste o mie de credinciosi si este situata in apropiere de Muzeul Dubai si langa souk-ul de tesaturi. Turistii apartinand altor religii decat cea musulmana nu au acces in moschee insa pot urca in minaret de unde se pot face fotografii.

Marea Moschee din Dubai este una dintre cele mai mari moschei din Emiratele Arabe Unite si desi pare o cladire istorica, ea nu este chiar atat de veche. Moscheea ce poate fi vazuta astazi a fost ridicata in anul 1998, urmand ce-i drept proiectul cladirii initiale care a fost prima data inaltata in anul 1900. Prima moschee a fost demolata pentru a face loc uneia mai noi, in 1960. Aceasta din urma a fost si ea demolata in 1998, pentru a face loc moscheei ce poate fi vazuta astazi.

Zidurile in culoarea nisipului incadreaza perfect Marea Moschee in zona din jur, aceasta fiind situata in centrul istoric al orasului, Bur Dubai. Coloritul si decoratiunile de inspiratie persana fac ca cea mai buna perioada in care puteti vizita zone sa fie seara, chiar la apusul soarelui cand moscheea este scaldata intr-o lumina magnifica.

Cladirea in sine este una impozanta, desi e austera si in mare parte lipsita de decoratiuni. Exceptia o reprezinta infloriturile coranice ce se pot vedea deasupra intrarii principale. Acoperisul moscheei are nu mai putin de noua domuri mari si 45 de domuri mai mici. La toate acestea se adauga minaretul ce poate fi vizitat si de turistii non-musulmani, care are o inaltime de 70 de metri. Dintre toate moscheile din Dubai, Marea Moschee se lauda cu cel mai inalt minaret, privelistile ce pot fi vazute din el fiind la fel de impresionante. In apropiere de Marea Moschee din Dubai se gaseste si Templul Hindu un alt loc interesant si care pare total izolat de restul orasului.

 

Parcul Acvatic Wild Wadi din Dubai

Wild Wadi este un parc acvatic din Dubai care poate rivaliza cu orice aqua park din alte colturi ale lumii. La Wild Wadi distractia este nelipsita si acest parc tematic din Dubai poate fi locul unde turistii pot petrece o zi de neuitat.

Acest parc tematic este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Orientul Mijlociu si ofera turistilor care ajung in Dubai si indragesc astfel de parcuri, o multime de atractii diferite ce asteapta sa fie descoperite. Parcul acvatic Wild Wadi are o multime de tobogane si diferite alte modalitati de distractie printre care se numara piscine cu valuri pentru surfing sau diferite ride-uri unde turistii vor simti cum o cantitate importanta de adrenalina li se raspandeste in corp.

Parcul se lauda cu opt instalatii Master Blaster, varful din industria parcurilor acvatice, niste coastere cu apa care sfideaza gravitatia prin caderi impresionante si curbe ametitoare. Parcul Wild Wadi din Dubai se lauda si cu o serie de tehnologii patentate care pun in miscare jeturi de apa ce asigura ca nivelul de adrenalina nu scade nicio clipa.

Wild Wadi se mandreste si cu doua instalatii de surfing si pana nu demult la Wild Wadi Waterpark se gasea si cu cel mai mare tobogan acvatic din afara Americii de Nord, insa acesta a fost inlaturat pentru a face loc altor doua instalatii noi. Parcul dispune si de o cascada de 18 metri inaltime care este pornita la fiecare 10 minute.

Ca orice parc de acest gen, Wild Wadi este un loc unde turistii pot petrece linistiti toata ziua impreuna cu prietenii sau familia. Aici exista in jur de 30 de atractii pentru toate varstele. Copiii vor fi intotdeauna incantati sa revina la Wild Wadi pentru ca buna dispozitie nu paraseste niciodata acest parc. Wild Wadi dispune si de doua magazine de suveniruri, de trei restaurante si doua localuri unde puteti servi cate un snack.

 

 

Muzeul Dubai

Intre cladirile ultra-moderne din oras, Muzeul Dubai este un tribut adus istoriei si traditiilor culturale ale Emiratelor Arabe Unite.

In interiorul Muzeului Dubai turistii pot afla o serie intreaga de informatii interesante despre transformarea prin care a trecut orasul Dubai, de la un mic sat la o metropola in toata regula. Aceste informatii sunt prezentate prin modalitati diverse cum ar fi diorame, artefacte arheologice sau exponate interactive.

Muzeul Dubai este gazduit de Fortul Al Fahidi despre care se spune ca este cea mai veche cladire din Dubai aflata inca in picioare. Originile fortului pot fi gasite cu exactitate in anul 1787. In 1971 destinatia sa a fost stabilita si a luat nastere muzeul de astazi. Fortul in sine si mai ales curtea sa sunt doua aspecte care socheaza cumva datorita imaginii futuriste pe care orasul Dubai si-a creat-o in prezent. Multi turisti caracterizeaza Muzeul Dubai ca o oaza de calm in centrul vechi al orasului tumultos care este Dubaiul din prezent.

In interiorul Muzeului Dubai o serie de diorame in marime naturala (modele prezentate in spatele unui geam), spun cu detalii interesante, povestea vietii traditionale din Emirate. Sunt prezentate scene traditionale din gospodarii arabe, din souk-uri (piete traditionale) sau din moschei, oferind in acelasi timp detalii despre viata in desert sau despre viata pe mare. Alte exponate prezinta un omagiu industriei locale dezvoltata de cautatorii de perle, indeletnicire care a fost una de baza in regiune inainte de descoperirea petrolului.

Marea majoritate a galeriilor de la Muzeul Dubai se gasesc in subteranul Fortului Al Fahidi. Deasupra acestui spatiu expozitional se gaseste un dhow (o ambarcatiune), care este marturie a mosternii traditiilor pescaresti cu care localnicii se mandresc. Muzeul Dubai reuseste sa ofere o frantura din trecutul orasului Dubai care va reusi sa fascineze pana si pe turistii veterani care au multe muzee vizitate la activ.

Daca vizitati Muzeul Dubai si il considerati interesant s-ar putea sa va placa si o plimbare prin pietele traditionale (souk) de aur sau mirodenii. Aceste piete traditionale sunt destinatii populare pentru shopping care pastreaza insa si o frantura din traditiile vechiului Dubai. Cartierele Bastakiya si Shindagha sunt alte locuri unde turistii pot avea ocazia sa mai gaseasca si sa admire traditii ale acestei culturi impresionante.

 

Delfinariul din Dubai

Delfinariul din Dubai este primul delfinariu acoperit si dotat cu aer conditionat din intreg Orientul Mijlociu. A fost inaugurat in 2008 de catre municipalite si este un delfinariu foarte modern care ocupa o suprafata de aproximativ 5000 de metri patrati, ce gazduieste pe langa delfini, foci si alte animale marine.

Inotul cu delfini la delfinariul din Dubai

La specatacolele oferite in cadrul delfinariului pot asista aproximativ 1200 de persoane iar cei care doresc pot avea parte de un grad mare de interactivitate. Una dintre cele mai interesante atractii ale delfinariului din Dubai este inotul alaturi de delfini. Sesiunile de inot alaturi de delfini se organizeaza zilnic in timpul saptamanii iar turistii pot avea parte de experiente de neuitat alaturi de aceste animale superbe. Sesiunile de inot alaturi de delfini sunt organizate sub supravegherea personalului autorizat al Delfinariului din Dubai si tuturor participantilor li se face un instructaj minutios inainte de partida de inot cu delfini. Aceasta atractie din cadrul delfinariului este destinata turistilor care stiu sa inoate si au cel putin varsta de cinci ani. Copiii trebuie sa fie insotiti in apa de un adult si este neaparat necesara rezervarea in avanas. Sesiunile se organizeaza pentru grupuri mixte sau private de maxim sase persoane si dureaza aproximativ 45 de minute dintre care 20 sunt petrecute in apa alaturi de trei delfini. Turistilor care participa la aceste sesiuni de inot li se asigura costume de neopren iar membrii familiei care nu participa pot asista de pe margine si pot face fotografii.

O alta atractie din cadrul delfinariului este un labirint al oglinzilor. Aceasta atractie este destinata atat copiilor cat si adultilor care sunt provocati sa-si gaseasca drumul prin acest labirint din oglinzi unde simturile sunt puse la grea incercare pentru a va ajuta sa va gasiti drumul.

Tot in cadrul Delfinariului exista si cinematografe 5D si 7D. Acestea sunt o alta atractie fascinanta pentru copii dar unde si adultii se pot distra de minune. Cinematografele combina imaginile 3D cu o mare varietate de efecte fizice. Realitatea devine parte din actiune atunci cand participantii incep sa traga in diferite tinte, pot simti ploaia sau vantul si se pot chiar speria cand sunt atinsi in timpul proiectiei. Cu peste 10 filme interactive din care puteti alege, de la filme de groaza la filme amuzante, aceste cinematografe ofera lucruri interesante pentru toata lumea.

In cadrul delfinariului din Dubai exista si un restaurant care poate oferi mancare si bauturi calde si reci pentru aproximativ 150 de persoane simultan. In cadrul restaurantului se serveste mancare cu influenta asiatica, acesta fiind disponibil si pentru cei care nu au bilete rezervate sa vada spectacolul ci vor doar sa ia masa in aceasta locatie foarte interesanta.

Delfinariul are si o echipa de fotografi profesionisti care va pot asigura ca cele mai importante momente ale vizitei dumneavoastra sunt rememorate in fotografii alaturi de delfini, foci si pasari. Va puteti incheia vizita mergand la magazinul de suveniruri si cumparand o mica amintire care sa va readuca in memorie momentele placute petrecute la delfinariu.

 

Burj Al Arab

Burj Al Arab (Turnul Arabilor) a fost pana de curand singurul hotel de 7 stele din lume si este conceput sa semene cu o ambarcatiune tipic araba, ce domina orizontul Dubaiului. Aceasta cladire are o inaltime de 321 metri, fiind al patrulea cel mai inalt hotel din intreaga lume.

Burj Al Arab este cu adevarat unul dintre simbolurile cele mai reprezentative din Dubai, fiind o cladire maiestoasa ce nu ar trebui sa lipseasca din itinerariul niciunui turist care isi planifica o excursie in Emiratele Arabe Unite.

Hotelul este superb din orice punct ar fi privit, cu toate acestea, cele mai bune fotografii ale acestuia se pot obtine de pe plaja publica de langa el.

Burj Al Arab este una dintre structurile cele mai fotografiate din lume si a fost votat in mod constant ca fiind cel mai luxos hotel din lume. Pe timp de noapte, cladirea este iluminata intr-un mod impresionant, imaginea acesteia fiind realmente formidabila.

 

Dubai Aquarium

https://www.youtube.com/watch?v=uMUgGaWRX1o

Una dintre principalele atractii turistice ale orasului, Acvariul Dubai gazduieste 33.000 de specii marine intr-un rezervor imens suspendat la parterul Mall-ului Dubai. Daca ajungi in aceasta zona, este recomandat sa participi si la Zoo Underwater si, de asemenea, sa te plimbi prin tunelurile acvariului.

Exista o multitudine de activitati distractive si interesante pe care le poti face in Dubai Aquarium, cele mai populare fiind plimbarile cu barca, scufundarile printre rechini si custile de snorkeling. Conform informatiilor de pe site-ul oficial al Mall-ului Dubai, acest spectaculos acvariu gazduieste in jur de 400 de rechini cu cea mai mare colectie de rechini tigru, crocodili, pinguini, pesti pirahna, vidre, crabi, calcani si multe alte specii marine, intregul acvariu avand o capacitate de 10 milioane de litri de apa.

 

Minunea din desert: Cea mai mare gradina naturala de flori

http://www.the-miracle-garden.com/index.html

Gradina miraculoasa din Dubai, cum a fost supranumit proiectul, are peste 4 kilometri de alei, acopera o suprafata de 72.000 de metri patrati si adaposteste peste 45 de milioane de flori.

Pe langa straturile clasice, Dubai Miracle Garden are igluuri, piramide, masini, stele si chiar rauri de flori. 
Bineinteles, culesul florilor este interzis, asa cum se specifica in ghidul vizitatorilor. Ca si gratarele, de altfel.

Dubai Miracle Garden este inchisa din iunie pana in septembrie, cand temperaturile ajung, in medie, la 40 de grade celsius.

© Copyright alitravel.ro 2015. Toate drepturile rezervate