- TURCIA - CAPPADOCIA -zbor din Cluj Napoca -

ANATOLIA si RIVIERA MEDITERANEI

Cluj Napoca - Cappadocia - regiunea Antalya - Cluj Napoca

Plecare din CLUJ-NAPOCA - TURISM SENIORI 2016

Plecari: 11.06.2016 si 17.09.2016

 

    

 

                                                                                                                                             

Ziua 1: CLUJ - ANTALYA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul din Cluj pentru imbarcare pe cursa companiei TAROM cu destinatia Antalya. Sosire si transfer catre hotel. In functie de orarul de zbor tur pietonal de Antalya oras. Vom admira bulevardele umbrite de palmieri, portul, orasul vechi cu stradute inguste si case vechi din lemn imprejmuite de zidurile istorice. De asemenea, nu vom rata ocazia de a face cumparaturi intr-unul dintre cele mai vestite bazaruri din Antalya, unde vom gasi la tot pasul magazine cu o mare diversitate de produse. Incheiem turul cu o scurta oprire la cascada Karpuzkaldiran. Cazare si cina la hotel 4* in orasul Antalya.

Ziua 2: ANTALYA - KONYA – CAPPADOCIA

Mic dejun. Plecare catre Cappadocia, regiune aflata la 540 km de Antalya. Ne indreptam catre Konya, veche capitala a seleucizilor unde se poate vizita asezamantul dervisilor rotitori si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani. Ne continuam drumul catre Cappadocia pentru cazare si cina la hotel 4*.

Ziua 3, Ziua 4: CAPPADOCIA

Mic dejun. Aceste zile sunt dedicate Cappadociei (tururi panoramice), zona unica si cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit sub forma de hornuri, cat si pentru orasele subterane, vechi de milenii.  Optional, puteti survola cu balonul peste vaile Cappadociei la rasarit de soare. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane si a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi.

Vom merge in Valea Devrent, denumita si Valea Imaginatiei, pentru a admira „Fairy Chimneys” (formatiuni stancoase cu aspecte bizare), apoi ne continuam drumul catre Avanos, faimos pentru arta olaritului. Acest micut oras este strabatut de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Continuam cu Pasabag, ansamblu de stanci, celebre pentru aspectul lor de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor. Urmeaza oprire la muzeul in aer liber Goreme - complex monahal de mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios. De asemenea, admiram si „castelul” Uchisar, cel mai inalt punct din regiune, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei.

Cappadocia ne ofera una din cele mai frumoase vederi panoramice si de la Manastirea Spital. In continuare, ne delectam cu o plimbare la Kizilcukur (Valea Rosie) si in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra. Ne oprim la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor. Urmeaza explorarea formatiunilor de piatra din Catalkaya si o fantastica privire de ansamblu asupra crapaturilor in stanca din Esentepe. Ultimul popas este in Valea Porumbeilor, care adaposteste cea mai cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume. Optional, seara turceasca cu dansuri traditionale. Cina si cazare la hotel 4* in Cappadocia.

Ziua 5: CAPPADOCIA- RIVIERA MEDITERANEI (regiunea Antalya)

Mic dejun. Plecare catre Riviera Mediteranei. Cazare si cina la hotel 4*.

Ziua 6/ Ziua 7: RIVIERA MEDITERANEI (regiunea Antalya)

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si cumparaturi sau participare la excursiile optionale propuse de insotitorul de grup. Cazare cu all inclusive hotel 4*.

Ziua 8: RIVIERA MEDITERANEI - CLUJ

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, transfer la aeroportul din Antalya pentru imbarcare pe cursa charter TAROM cu destinatia Cluj.

 

Pret/persoana: 450 EURO (loc in camera dubla)

 

Supliment camera single: 145 euro

Reducere a treia persoana adulta in camera dubla: - 20 euro

Reducere copil 2-11,99 ani in camera dubla (fara pat suplimentar): - 100 euro

 

 

 

Capacitate maxima camera: 3 adulti sau 2 adulti si un copil.                                                                     

IMPORTANT: De aceasta oferta pot beneficia SENIORII (persoane cu varsta peste 55 de ani).

Persoanele cu varsta sub 55 ani (care nu sunt insotite de cel putin un senior in camera) se pot inscrie contra unui supliment de 30 EURO/persoana/sejur.

Grup minim: 25 persoane.

 

 

PRETURILE INCLUD:

 • transport cu avionul, zbor direct Cluj– Antalya- Cluj cu compania TAROM;

 • 7 nopti cazare cu demipensiune la hotel 4*, din care: 1 noapte in Antalya oras, 3 nopti in Cappadocia, 3  nopti in regiunea Antalya

 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;

 • transport local cu autocarul;

 • tururi panoramice in Cappadocia si Antalya;

 • vizita in Konya;

 • insotitor roman de grup.

 

PRETURILE NU INCLUD:

 • taxele de aeroport: 95 EURO/ persoana (pot suferi modificari);

 • intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;

 • bacsisuri (se practica in Turcia): 15 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei;

 • asigurarea medicala (nu este obligatorie, dar este recomandata);

 • asigurarea storno (recomandata), alte servicii decat cele mentionate ca fiind incluse.

 

Grup minim : 25 persoane. In cazul in care acest numar nu se intruneste tarifele se recalculeaza.

 

 

PRETURI INFORMATIVE PENTRU EXCURSII OPTIONALE (minim 20 persoane):

 • intrari la obiectivele turistice din program: 35 EURO/ persoana;

 • Valea Ihlara: 25 euro/persoana;

 • seara turceasca cu spectacol in Cappadocia: 35 EURO/ persoana;

 • spectacol dervish in Cappadocia: 30 EURO/ persoana;

 • zbor cu balonul in Cappadocia: 165 EURO/ persoana;

 

CONDITII FINANCIARE: 

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;

 • 20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;

 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;

 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii;

 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

OBSERVATII:

 • Documente necesare calatoriei: intrarea in Turcia se face doar pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Turcia sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, care contine date suplimentare de identificare. Copiii au nevoie de pasaport individual.

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Turcia conform standardelor proprii;

 • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 • Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.

 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuari cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.

 •     Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

 • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia touroperatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este  calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.

 •  Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

© Copyright alitravel.ro 2015. Toate drepturile rezervate