- Insula Skiathos -

Skiathos are o deschidere panoramica splendida spre Muntele Pelion, suprafata, de circa 50 kilometri patrati si 5.000 de locuitori, majoritatea in orasul cu acelasi nume. Masoara doar 12 kilometri lungime, insa de-a lungul coastei (44 km) sunt peste 60 de plaje splendide, cea mai cunoscuta dintre ele fiind Koukounaries – pe locul 7 in topul celor mai frumoase plaje din lume, asta si pentru apusurile de soare miraculoase care se pot vedea aici si parfumul aparte raspandit de padurea de pini, rezervatie naturala, care o margineste.

Plajele de pe mica insulita ce apartine de Grecia sunt presarate cu nisip fin, sunt scaldate din belsug de o apa cristalina si un soare stralucitor, atragand mii de turisti nu doar in timpul verii, ci si in afara sezonului, mai ales ca Skiathos are un climat de tip mediteranean, cu veri insorite si uscate si cu ierni blande si ploiase. In perioada estivala, temperaturile sunt intre 17 grade C si 29 grade Celsius.

Numele insulei s-ar traduce “Umbra lui Athos”, dar Skiathos este supranumita si Mykonos a Sporadelor. Insula are forma romboida, alungita in directia sud-vest – nord -est. Coasta se intersecteaza cu numeroase intrari si peninsule. Terenul este deluros, mai accidentat in partea de nord.

 

Cel mai important oras este Skiathos (cu o populatie de 4.988 de persoane, potrivit referendumului din 2001), unde se afla si aeroportul. De-a lungul costei, alte localitati importante sunt Χanemos, Kalyvia, Troulos si Koukounaries.

 

 

Insula SkiathosInsula SkiathosInsula SkiathosInsula SkiathosInsula SkiathosInsula SkiathosInsula SkiathosInsula SkiathosInsula SkiathosInsula SkiathosInsula SkiathosInsula Skiathos
© Copyright alitravel.ro 2015. Toate drepturile rezervate