- RIMINI -

SEJUR RIMINI 2019 – zbor din Cluj Napoca

Plecari in 17 , 26 IULIE, 9, 23, 30 AUGUST, 6 SEPTEMBRIE

Orar de zbor: Cluj Napoca 06:50 –> Bologna 07:40 // Bologna 08:10 –> Cluj Napoca 11:00

 

  

 

Despre Rimini

Rimini este un oraş mediu cu aproape 150.000 de locuitori din regiunea Emilia-Romagna din Italia, şi capitala provinciei Rimini. Acesta este situat la Marea Adriatică, pe coasta dintre raurile Marecchia şi Ausa. 
Este una dintre statiunile de pe litoral cele mai renumite din Europa (uneori numit "Miami al Europei"), datorită celor 15 km de plajă de nisip, peste 1.000 de hoteluri şi mii de baruri, restaurante şi discoteci. Primele stabilimente pentru plaja au aparut în 1843. Rimini este, de asemenea, oraşul natal al celebrului regizor Federico Fellini. Este, de asemenea, un oraş fermecător din punct de vedere al artei, bogat în monumente romane şi renascentiste. 
Cunoscut sub numele de „La Marina”, malul mării este de departe primul motiv pentru cei ce vin la Rimini. Da, există un oraş vechi, dar acest lucru este, în general, ignorat de majoritatea turiştilor, deşi valoroase monumente dateaza din epoca romană şi medievală. 

Atracţii turistice speciale la Rimini

Italia în miniatură (Italia in Miniatura)
Primul pe listă este un parc deosebit: Italia în miniatură. Este vorba despre un parc realizat de un om de afaceri (Ivo Rambaldi) pasionat de istorie, artă şi călătorii. Omul a investit 3 ani şi mai bine de 3 milioane de lire pentru a lansa în luna iulie a anului 1970 un parc cu 50 de miniaturi cu tot felul de clădiri, parcuri, şosele şi nu numai din Italia. Parcul se întindea atunci pe 20 de mii de metri pătraţi.
Acum, Italia în miniatură are aproape 300 de miniaturi şi se întinde pe 85 de mii de metri pătraţi. Este atât de bine pus la punct, încât are şi peninsula Italiei şi miniatură şi o zonă pentru Europa.
Parcul atrage mai bine de 500.000 de turişti an de an, nu vreau să intru în detalii privind costurile de întreţinere pentru că sunt foarte mari, dar e interesant să enumăr câteva dintre miniaturile pe care le veţi găsi aici: Colosseumul, Fontana di Trevi sau Piazza di Spania din Roma, Duomo, Palazzo Vecchio şi Santa Croce din Florenţa, Piazza dei Miracoli din Pisa, Duomo din Milano, Piazza Maggiore şi Piazza del Netuno din Bologna. Practic, veţi vizita mare parte din Italia într-un singur loc.

Muzeul Fellini (Association of  Federico Fellini)

Trecem de la un parc cu miniaturi, la un muzeu dedicat cinefililor, adică pentru aceia care citesc despre Federico Fellini şi nu ridică din umeri, ştiind că a fost poate cel mai mare regizor al secolului XX.
Muzeul se află la parterul unei asociaţii dedidcate regizorului şi oferă informaţii cu privire la bibliografia lui Fellini, dar şi multe documente, înregistrări, ba chiar din când în când aici se organizează expoziţii de grafică, schiţe sau fotografii ori costume din perioada în care a trăi regizorul. Evident, vă veţi bucura şi de tot felul de înregistrări ale regizorului, astfel că veţi face parcă o călătorie virtuală de la începutul şi până la finalul carierei lui Fellini.
 
Parcul Atlantica (Atlantica Park)
Rimini este una dintre cele mai iubite staţiuni din Italia, dar asta nu înseamnă că nu există şi parcuri acvatice mari pe care să le vedeţi şi de care să vă bucuraţi odată ce aţi ajuns aici. Unul dintre acestea este Atlantica, cel mai mare parc acvativ din Cesenatico şi unul dintre cele mai importante de pe coasa Adriaticii.
Este deschis în anul 1988 şi se întinde pe mai bine de 100 de mii de metri pătraţi, din care aproximativ 42 de mii sunt spaţii verzi şi aproape 6 mii de metri pătraţi sunt destinaţi piscinelor.
Apropo de apă, ea este mereu la temperatura de 28 de grade Celsius, deci dacă aţi ajuns aici cu toată familia şi printre voi se află şi copii nu trebuie să vă faceţi grijă că apa nu are temperatura potrivită pentru a-i lăsa să se bălăceacă în voie. Şi tot legat de copii, există nenumărate zone pentru cei mici, zone unde siguranţa şi distracţia sunt pe primul loc. Ce mai… este un parc acvatic cum numai în filme aţi văzut, încercaţi-l şi povestiţi-ne după cum vi se pare, da?
 
Un alt parc acvatic este Aquafan. De data aceasta avem de-a face cu unul dintre primele astfel de parcuri ridicate în Italia, deci putem spune pe bună dreptate că face parte din tradiţie. Jocurile clasice pe tobogane, în piscine sau pe râurile amenajate aici se îmbină numai bine cu muzica şi restaurantele colorate sau cinematografele care completează atmosfera.
E bine de ştiut că pe timp de vară este deschis şi pe timp de noapte, aşadar dacă nu aveţi somn şi nimeriţi în mijlocul sezonului estival ştiţi unde să vă petreceţi nopţile.

Parcul Tematic al Aviaţiei (Parco Tematico dell’Aviazione)

Ultimul obiectiv turistic pe care vi-l propunem este mai degrabă muzeu decât parc tematic. Povestim despre Parcul Tematic al Aviaţiei care se întinde şi el tot pe aproape 100 de mii de metri pătraţi şi care se “mândreşte” cu o expoziţie de 50 de aeronave unice. Expoziţia este amplasată pe un deal plin de verdeaţă, aşa că nici drumul până aici nu va fi unul plictisitor deloc.

Republica SAN MARINO
Republica San Marino, avand o suprafata de cca100 kmp si 21.000 de locuritori, este cea mai mica si cea mai veche republica din lume si se afla in apropiere de Rimini.

 

 

 

 

© Copyright alitravel.ro 2015. Toate drepturile rezervate